Pengikut

Ahad, 7 Jun 2015

Memoir Lt Kol Dr Syed Othman

Dah lama betul tak menulis blog. Bukannya apa, fokus sekarang kepada penulisan kajian. Depa yang berkenaan komen gaya penulisan saya seperti mengarang 'cerita', bukannya penulisan akademik! Lepas tu, tulisan tu pula macam tembak saja ....bang...bang...bang. Straight to the point tanpa 'lenggok2'. Ingat menari saja ada lenggok! Almaklum sajalah, dah 25 tahun dalam tentera. Semuanya short and sharp. Prinsip yang digunakan ialah ABC: A - Accurate; B - Brief; C - Clear. Tak apalah, cuba dan terus mencuba.

Pada 5/6/15, saya terima buku hard cover ini dari Lt Kol Dr Syed Othman. Dari tahun sudah lagi, 2014, beliau telah memaklumkan pada saya yang beliau sedang berusaha untuk mencetak memoirnya dan sedang mencari penaja untuk membiayai pencetakan buku tersebut. Akhirnya, buku tersebut berjaya dicetak pada Mei 2015. Seperti saya juga, buku ini diterbitkan oleh beliau sendiri. Sebelum ini, 8  buku karyanya diterbitkan oleh penerbit2, seperti DBP.


Saya difahamkan buku ini tidak dijual di kedai2 buku. Sesiapa yang berminat boleh menghubungi beliau di 019-2356190 untuk butiran selanjutnya. Saya harap para pembaca menyokong usaha beliau dengan membeli hasil karyanya itu. Terima kasih.

Dr Syed Othman....Terima kasih diatas pemberian buku tersebut.     

2 ulasan:

Fakarul Na'im berkata...

Tuan harga buku ni berapa harganya. saja tanya2

Mej (B) Nor Ibrahim Bin Sulaiman berkata...

Sila hubungi Dr Syed Othman di nombor yang dicatatkan dalam posting ini. Terima kasih.