Followers

Wednesday, February 5, 2014

Dah Mengorak Langkah

Ini le orang kata, tak ada susah nak cari susah. I don't know what I'm getting into. Sudah dalam comfort zone, gatai pergi mohon mengikuti program PhD di UUM, Sintok. Depa lulus permohonan tu...

Surat Tawaran UUM

Kajian saya ialah, tak lain tak bukan, tentang 'Burung Besi', iaitu "Peranan Helikopter Nuri Di Era Insurgensi Di Semenanjung Malaysia 1968-1989". 

5/2/14, selepas 9-lubang dengan geng golf, saya pun pergi le ke UUM untuk mendaftar. Semalam dah kredit RM3984 dalam akaun UUM.

Sempat berposing lagi 

Bersama 'supervisor' Prof Madya Rohani (tengah)

Tak tahu le saya sama ada boleh meneruskan pengajian itu nanti. Kalau ada rezeki berjaya, syukur alhamdulillah. Jika tidak, tak apa, dah tak ada rezeki. Sekurang-kurangnya saya mencuba dan berusaha, Allah menentukan, wallahualam. Paling utama pada saya ialah tarik troli dengan members. PhD secondary saja. Objektif utama saya ialah agar peranan Nuri didokumentasi untuk dijadikan bahan rujukan nanti, itu saja. Bukannya kerana insentif kewangan atau pangkat-darjat. Semua  kos sendirian berhad; tiada sebarang tajaan. Tak ada apa yang nak dikejo sekarang ini.  

Gaya penulisan 'talking writing' saya tu mana boleh dipakai untuk program ini. Sekarang ni kena tulis secara 'academic'. Masalah....Memang masalah beso! Kena le mengikuti kursus 'Research Methodology' dan 'Academic Writing'. Anyway, I'll try to do my best, insyaAllah.

9 comments:

mcfarul said...

Good luck Tuan!

mumuchi said...

Tahniah Tuan. Selamat mengejar segulung kertas bermaruah!

Mej (B) Nor Ibrahim Bin Sulaiman said...

mafarul & mumuchi,

Terima kasih. Sekarang kena le pula membaca.

Anonymous said...

Tahniah Tuan
Pantang perwira undur
In syaa Allah
Mudahan berjaya....

Anonymous said...

all the best.......

askartua said...

Sir,
Congratulations and Good Luck.Salam.

Pian said...

Tahniah tuan

Anonymous said...

wish U gud luck Sir...

Nur Emyinda said...

AsSalam Tuan Mejar Nor Ibrahim,

TAHNIAH! Semoga dipermudahkan dan diberikan kekuatan sermangat dan minda untuk berjuang pula di gedung dan medan ilmu.

Sabda Rasulullah saw : “Jadilah engkau orang yang berilmu pandai), atau orang yang belajar, atau orang yang mau mendengarkan ilmu, atau orang yang menyukai ilmu.(H.R. Baehaqi) dan “barangsiapa keluar (pergi)
untuk mencari ilmu maka ia berada di jalan Allah sehingga kembali (HR. Tirmidzi).

BRAVO TUAN! Proud of you x military personnel!