Pengikut

Selasa, 20 April 2010

Elaun...Berita Terkini

Sekali lagi saya mengucapkan TERIMA KASIH kepada Dato' Arshad yang terus memberi sokongan sepenuhnya terhadap 'jihad' saya ini. Setelah membaca artikel beliau, saya telah menghantar e-mel berikut... 

Elaun Untuk JPP, PTU & KPK
Mon, April 19, 2010 2:43:30 PM
From: nor ibrahim sulaiman nibsny@yahoo.com
To: Dato' Zahid Hamidi ; KSU Indef ; PAT ; PTU ; Hamzah Hussin MoD ; sidek ksn ; Dato Latt Shariman ... more
Cc: Zureen bin Zubir

Assalamualaikum,

Ini petikan dari blog http://mindnoevil.blogspot.com bertajuk "PINGAT JASA MALAYSIA MEDAL PRESENTATION" sempena penyampaian PJM di kelab RAMD, Kuala Lumpur pada 17 April 2010 oleh YB Menteri Pertahanan....


'...During a speech by the Defence Minister, I was pleasantly surprised when he said that he is reviewing the granting of some form of monetary payment to recipients of gallantry awards other than recipients of the SP and PGB. I believe the minister was referring to recipients of the JPP, PTU and KPK, and if this is so, blogger Mej Nor Ibrahim RMAF (B) persistence has finally paid off. I personally wish to thank the Defence Minister for having being considerate and passionate to the appeals of Mej Nor Ibrahim, and when the official announcement is made, I know it will be a feather in the cap for the Defence Minister.'

YB...Apa yang termampu saya ucapkan hanyalah...TERIMA KASIH! Sekiranya dimakbulkan Allah, elaun tersebut sudah pasti dapat meringankan bebanan kewangan yang dihadapi oleh penerima-penerima, terutama golongan LLP. Dato' sendiri sudah pasti sedia maklum, kebanyakan kami sudah hampir 'tarikh luput'.

Saya tiada statistik jumlah kesemua penerima, tetapi pada anggaran saya tidak melebihi 500 orang, termasuk anggota PDRM.

Akhir kata, jika Kerajaan meluluskan permohonan ini, ianya '...a feather in the cap for the Defence Minister.'(ulangan petikan di atas).

MEJAR NOR IBRAHIM BIN SULAIMAN TUDM (B)

Menurut 'Aruzab' yang turut menerima PJM di majlis berkenaan, ketika pergi menerima pingat tersebut, beliau telah menyarankan agar Pak Menteri mempertimbangkan cadangan pemberian elaun kepada penerima JPP, PTU & KPK. Ini petikan e-mel Aruzab kepada saya (tanpa edit) '...His (Menteri) exact words were "Yes we are looking at it".

Anda boleh membaca teks artikel Dato' Arshad di sini.

8 ulasan:

Elviza berkata...

Mejar,

I read your comment, I will get in touch with you. Thanks

Mej (B) Nor Ibrahim Bin Sulaiman berkata...

Dear Elviza,

Thank you. Hope to get some more good news from you soon.

Kamal Sanusi berkata...

Dear Sir

Happy to note that the ball has start rolling. Hopefully it would be materialized as politician is prone to tell lies likewise he could not be a mentri.

Heheeheee...

Mej (B) Nor Ibrahim Bin Sulaiman berkata...

Dear Kamal,

I can only pray for the best...!

Tanpa Nama berkata...

Alhamdulillah..
Itu saja yang mampu saya ucap bila makin banyak perkembangan positif hasil dari perjuangan Encik Nor Ibrahim. Saya berharap agar usaha murni ini akan berjaya. Semoga Allah membalas usaha dan perjuangan tersebut.

(shafik )

Mej (B) Nor Ibrahim Bin Sulaiman berkata...

Saudara Shafik,

Terrima kasih. Selagi tidak diumumkan secara rasmi...jangan difikirkan sangat. Saya hanya mampu berdoa sahaja.

basri bin omar berkata...

Salam Tuan!

Syukur dan terima kasih ....mengikut rekod di Arkib Muzium RAJD Kluang...RAJD punya 2 penerima JPP dan 33 KPK( 5 telah kembali ke Rahmatullah termasuk Almarhum LKpl Abdullah bin Abd Majid yg gugur dalam OPs Gubir 2 pada 25 April 1976)

Pastinya satu berita gembira ...di waktu2 senja begini.Alhamdulillah!

Mej (B) Nor Ibrahim Bin Sulaiman berkata...

Saudara Basri,

Kita hanya boleh berdoa saja. Usaha telah dan masih dibuat...!